Stage logistieke student

Een logistieke student inschakelen voor je bedrijf

"Een logistieke student in mijn bedrijf? Heb ik daar wel iets aan?”. Een vraag die heel wat bedrijfsleiders zich waarschijnlijk stellen. Toch zijn wij overtuigd dat dit een echte win-winsituatie is. Waarom? Dat vertellen we je graag in dit artikel!

Eerlijk is eerlijk, een student vraagt de eerste dagen extra tijd en aandacht, maar al snel zal je ondervinden dat het een win-winsituatie voor alle betrokkenen oplevert. In sommige bedrijven voeren studenten bijvoorbeeld een taak uit waar vaste werknemers geen tijd voor hebben of waaraan ze niet durven of willen beginnen. Je kan een student tot wel 5 maanden lang helemaal laten focussen op een bepaald vraagstuk en daar als bedrijf echt waarde uit halen. 

Jongeren van hun kant willen graag praktijkervaring opdoen. Na jaren binnen de schoolmuren is hun honger naar het echte werk groot. Belangrijk is dan ook dat je studenten prikkelt: een jongere die geen uitdaging ervaart, kan immers geen meerwaarde bieden!

 

4 voordelen

 

Daarnaast zijn er nog tal van voordelen om een logistieke student in te schakelen. Wij lijsten er alvast 4 op hieronder:

  • Een frisse blik: Soms worden werkmethoden al zo lang gehanteerd dat het de vraag is of ze nog wel effectief zijn. Dan kan een frisse blik helpen. Stagiair(e)s durven vragen te stellen over dingen die voor jou vanzelfsprekend zijn. En daarmee kom je vaak tot nieuwe inzichten.
  • Technisch onderlegd: Studenten zijn over het algemeen technisch onderlegd en bekend met nieuwe media. Voor hen is het vanzelfsprekend dat ze weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Zij kunnen medewerkers helpen met bijvoorbeeld de talloze mogelijkheden van social media of met andere technische vraagstukken.
  • Leren snel & zijn productief: Jongvolwassen hebben een erg flexibele mindset en leren snel nieuwe vaardigheden. Je kan ze dus sturen en kneden in de juiste richting. Bovendien zijn ze als geen ander gemotiveerd om in een korte tijd toch bepaalde resultaten te halen. Hun productiviteit ligt dus erg hoog.
  • Positief imago: Het positieve effect op het imago van je onderneming is van onschatbare waarde: een stagiair die terugblikt op een aangename en leerrijke tijd in je bedrijf, vergeet dat nooit meer en zal via mond-tot-mondreclame positieve feedback verspreiden. Misschien zit er wel een vaste job in?
 

 

Een logistieke student inschakelen? Download onze handige brochure

 

Overtuigd van de voordelen? En wil je graag een logistieke student inschakelen? Dan kan LogistiekLerenZonderGrenzen helpen. Dit  innovatief opleidingsprogramma stoomt logistieke studenten, docenten, professionals & werkzoekenden klaar voor de nieuwe competenties, technologieën en trends van de toekomst. In het kader van dit project organiseren we ook grensoverschrijdende bedrijfsstages. Dit betekent dat Belgische studenten aan de slag gaan bij Nederlandse MKB’ en Nederlandse studenten bij Belgische KMO’s.

Hoe haal je als bedrijf het optimale resultaat uit een stage voor jouw bedrijf en de student? Wat dien je te weten en te doen om een logistiek student van over de grens in je bedrijf te ontvangen? Daarover gaat de brochure “Logistieke studenten van over de grens bij jou over de vloer”. Download de brochure hier.

 

 

 

→ Ontdek hier meer over dit project, volg onze LinkedIn-pagina, abonneer je op onze nieuwsbrief of stuur je vraag naar Carla Vreys (PXL) of Danny Jonker (Fontys).

 

Deel dit artikel