Opleidingen

Met LogistiekLerenZonderGrenzen wilen we Belgische en Nederlandse logistieke studenten, docenten, professionals & werkzoekenden klaarstomen voor de nieuwe competenties, technologieën en trends van de toekomst. Daarom organiseren we vanaf midden oktober tal van webinars, virtual classrooms, college tours & student challenges. Deze zijn volledig gratis. Hieronder ontdek je de verschillende topics die aan bod komen.

Webinars

30 minuten

Wat is logistiek en welke deelgebieden kunnen we onderscheiden? Hoe speelt logistiek een rol in de organisatie en welke rol speelt die organisatie in een supply chain?

Dagelijks komen we in aanraking met nieuwe trends en ontwikkelingen. Er wordt veel gesproken over robotisering, blockchain en big data, maar ook maatschappelijk gebeurt er veel. Wat betekent dit voor de logistiek?

Veranderingen in de samenleving en nieuwe ontwikkelingen in de logistiek vragen om een andere manier van leiding geven. Hoe ga je om met verschillende generaties werknemers en collega’s en wat kun je doen om op een goede manier je doelen te bereiken.

Over blockchain wordt veel gesproken en geroepen. Wat is een blockchain nu concreet en wat zijn de eerste stappen die een logistieke organisatie kan nemen om tot een blockchain te komen?

Digitalisering en Robotic Process Automation nemen steeds meer administratieve en repetitieve handelingen over. Hierdoor verandert de rol van een planner en/of manager van puur uitvoerend naar een controlerende rol.

Iedereen wil verandering, maar niemand wil veranderen. Innovaties in de logistiek gaan snel en vragen om een groot veranderingsvermogen in een organisatie. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers betrokken zijn en blijven?

Virtual classrooms

7 x 90 minuten

Wat zijn de gevolgen van e-commerce en hoe kunnen deelnemers reageren op de uitdagingen en kansen die dit met zich mee brengt?

Bedrijven zijn op zoek naar werknemers met systeemkennis en die digitale tools kunnen toepassen om informatie uit data te krijgen en dit kunnen vertalen naar de werkvloer.

Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) is een term die tegenwoordig vaak wordt genoemd en waarvan de toepassingen eindeloos lijken. Welke mogelijkheden zijn er in de logistieke sector en hoe start je met dit ongrijpbaar begrip?

College tours

gastsprekers

Bedrijven kopen opslagcapaciteit, databases, software en dergelijke niet langer als product, maar als dienst. In plaats van een flinke investering betalen ze een (vast) bedrag per maand. Maar hoe ga je om met beveiliging en privacy als al je gegevens in de cloud staan?

Mensen aantrekken en behouden is een van de lastigste uitdagingen voor bedrijven in de logistiek. Wat hebben werknemers van verschillende generaties nodig om goed (samen) te werken en hoe kun je je bedrijfsvoering hierop aanpassen?

Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) is een term die tegenwoordig vaak wordt genoemd en waarvan de toepassingen eindeloos lijken. Het lijkt ongrijpbaar, maar wat is nu een praktische toepassing van AI in de logistiek?

Veranderende klanteisen zorgen ervoor dat ketens steeds sneller moeten kunnen reageren en op een transparante manier informatie kunnen communiceren. Dat klinkt heel mooi, maar hoe dit je dit in praktijk en hoe vind je de balans tussen de belangen van een bedrijf en de belangen van de hele keten?

E-commerce is al jaren booming en bedrijven en consumenten kopen steeds meer online. Welke kansen zien we op deze markt en hoe zet je de eerste stappen om je traditionele business op te schakelen?

Student challenges

24u in bedrijf

Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, circulaire economie: belangrijke trends die de komende jaren grote impact gaan hebben op de logistiek. Wat is een casus die bij bedrijven speelt?

Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, circulaire economie: belangrijke trends die de komende jaren grote impact gaan hebben op de logistiek. Wat is een casus die bij bedrijven speelt?

Tekorten op de arbeidsmarkt en nieuwe technologieën geven een impuls aan het automatiseren van administratieve processen. Welke casus willen bedrijven aanpakken?

Veranderende klanteisen zorgen ervoor dat ketens steeds sneller moeten kunnen reageren en op een transparante manier informatie kunnen communiceren. Dit betekent dat er ook afwegingen gemaakt moeten worden om bepaalde zaken zelf te doen, in te kopen of misschien zelfs te leasen. Welke casus speelt bij bedrijven?

Supply chains zijn steeds verder geïntegreerd, worden vaak lean ingericht en zijn globaal in hun opzet. Dit brengt risico’s met zich mee; denk hierbij aan Brexit, consumentenhypes of pandemieën. Hoe kan een organisatie zich hier op voorbereiden?

Op de hoogte blijven?

De opleidingen lanceren we midden oktober. Wil je graag op de hoogte blijven van de precieze data & als eerste inschrijven? Meld je dan hier aan.

Ben je als organisatie geïnteresseerd om een uitdaging in je bedrijf aan te gaan en samen met ons een student challenge te organiseren? Ook dan kun je met ons contact opnemen!